OLT, de hele zomer lang

OLT Rivierenhof heeft een bijzondere plek binnen het zomerse concert- en festivallandschap dankzij haar unieke locatie in het groen.Van mid-juni tot en met mid-september kan je genieten van meer dan 40 concerten -van rock, reggae & blues tot pop, hip hop en urban- in het feeërieke openluchttheater van het provinciaal domein Rivierenhof in Antwerpen (Deurne).

De magische plek middenin de natuur spreekt tot de verbeelding van iedere concertbezoeker, bovendien maakt het authentieke amfitheater de concertbeleving compleet en onvergetelijk.
Naast voorstellingen van gerenommeerde nationale en internationale artiesten kan je in onze grote gezellige bar terecht voor een fris drankje, een lekkere cocktail en overheerlijk eten.
Voor ieder wat wils!

OLTCLUB, discover undercover.

OLT Rivierenhof wordt in maart een exclusieve, cosy muziekclub met jong en beloftevol talent op de affiche. Het publiek, slechts 200 personen per avond, staat letterlijk mee op het podium, rond de artiest. Scene-sur-scene ontdek je artiesten die op het punt staan door te breken, gelanceerd zijn of afgelopen jaar hun positie hebben weten te verzekeren.

Met dit nieuw project wil Arenberg - dat OLT Rivierenhof organiseert - podiumkansen geven aan jong en beloftevol talent.
Het volledige programma vind je hier!

Kom met zes en krijg een fles

Aan elke groep vrienden die 6 tickets in voorverkoop of aan de kassa voor hetzelfde concert uit ons zomeraanbod bestelt, geven we een fles cava cadeau! Je kan de avond zelf hiervoor terecht aan de infostand in OLT Rivierenhof.

Actie is enkel geldig voor tickets die via Arenberg (online, balie of telefonisch) worden aangekocht.

Bereikbaarheid

OLT Rivierenhof ligt middenin het groendomein Rivierenhof. Het beste vervoermiddel richting OLT blijft de FIETS. Er is een fietsenstalling aan de ingang van het OLT Rivierenhof. Of verplaats je snel door Antwerpen en neem de stadsfiets van Velo, er zijn verschillende Velo-stations in de buurt van het park.

OLT is ook goed bereikbaar met het OPENBAAR VERVOER, je kan tram 8 of 10 of bus 410 nemen. Plan jouw route via Google Maps. De dichtstbijzijnde haltes zijn:
  • Venneborg
  • Gallifortlei
  • Lunden

Kom je met de TREIN, dan kan je afstappen in Antwerpen-Berchem of Antwerpen-Centraal en een Velo of deelstep lenen. Vanuit Antwerpen-Centraal kan je ook makkelijk de tram of bus nemen tot aan het Rivierenhof.

Parkeren

Kom je toch met de AUTO? Dan carpool je best, OLT is bereikbaar via verschillende invalswegen.
Voor navigatie geef Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne in.

Parkeerplaatsen zijn echter schaars. Parkeren kan eventueel op de volgende plaatsen:
Parking Oost (Ruggeveldlaan), Parking Zuid (via Sterckxhoflei), Parking West (Cogelsplein), ter hoogte van Kasteel Sterckshof of langsheen de Turnhoutsebaan. Op deze plaatsen is ook aangepaste parkeergelegenheid voor personen met een beperkte mobiliteit voorzien. De mindervalidenparking tegenover de Rozentuin langsheen de Parkweg werd verwijderd om zoveel mogelijk autoverkeer uit het park te weren. Klik hier voor een kaart met mindervalide parkeerplaatsen.

Google Maps

Duurzaamheid

Ons openluchttheater ligt midden in het Rivierenhof, een groene long die we willenkoesteren. Niet alleen uit respect voor het milieu, maar ook omdat die prachtige setting één van de redenen is waarom onze bezoekers elke zomer opnieuw met veel plezier naar OLT Rivierenhof komen.
Jaar na jaar drijven we onze inspanningen verder op om ons festival zo duurzaam mogelijk te organiseren:

PLA-bekers
Onze drinkbekers zijn gemaakt van van PLA. Dat is een natuurlijke stof op basis vanmaïs en en rietsuiker, en dus biologisch afbreekbaar. Dat is ook de reden waarom we voor bekers een aparte vuilbak voorzien in onze sorteereilanden.
Bekers voor speciale bieren of cocktails zijn wel van plastic, maar die worden gereinigd en hergebruikt.

Sorteereilanden
Verspreid over ons terrein staan sorteereilanden. Die zijn telkens verdeeld in 3 vuilbakken, voor BEKERS, REST en PMD. Er staan er 10 in totaal, altijd binnen handbereik dus.

Zakasbakjes
Roken is toegestaan in OLT Rivierenhof, maar sigarettenpeuken zien we liever niet op de grond. Op de tafels van het binnenplein staan asbakken en aan onze infostand delen we ook draagbare zakasbakjes uit. Bezoekers die tijdens de concerten een sigaret roken, kunnen hun peuk daarin bewaren. De zakasbakjes zelf zijn afwasbaar en herbruikbaar.

Backstage
We vragen ook van ons personeel, onze medewerkers en onze artiesten om hun steentje bij te dragen. Iedereen die voor OLT Rivierenhof werkt, ontvangt een hervulbare drinkfles. Die kunnen ze bijvullen op verschillende punten achter en naast het podium. Ook zo vermijden we veel onnodig gebruik van plastic flesjes.

Flyeren
Andere concertzalen en festivals zijn welkom om aan onze deuren flyers uit te delen, maar alleen aan bezoekers die het theater binnenkomen. Zo vermijden we dat mensen flyers achterlaten in het park. Flyers die op ons terrein achterblijven, recycleren we.

Toegankelijkheid

OLT Rivierenhof ligt middenin het groendomein Rivierenhof. We doen er alles aan om het terrein voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. Helaas kunnen we niet garanderen dat elk stukje (eenvoudig) bereikbaar is voor mensen met een beperking of een rolstoel.

Boven aan het theater voorzien we een gereserveerde zone voor rolstoelgebruikers. Vraag bij de ticketcontrole assistentie aan een medewerker, die je begeleidt naar de voorziene zone.

Heb je tijdens een concertbezoek, op welke manier dan ook, assistentie nodig? Contacteer ons via info@arenbergschouwburg.be. We stellen alles in het werk om je bezoek aan het OLT zo aangenaam mogelijk te maken.

Privacy

Arenberg respecteert jouw privacy en hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Check onze Privacy Policy. Heb je nog vragen, stel ze gerust via mail.


De organisatie van OLT Rivierenhof maakt foto- en video-opnames tijdens het zomerfestival. Dit is voor eigen gebruik op onze online media, zoals Facebook, Instagram en de website.

Veiligheid

We rekenen op het begrip van onze bezoekers en vragen om in functie van de veiligheid geen grote rugzakken en tassen mee te nemen naar het OLT Rivierenhof. De mogelijkheid bestaat dat er toegangscontrole van kracht is, waarbij security handtassen of jassen zal controleren.

Goederen die een bedreiging kunnen zijn voor de veiligheid, zoals wapens, vuurwerk, glas en blik, worden niet toegelaten.
Ook honden en eigen dranken zijn niet toegelaten op het festivalterrein. Foto-, audio- en video-opnames zijn verboden.

Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van het personeel.

OLT Rivierenhof aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of verlies van persoonlijke eigendommen.

Smeer jezelf steeds goed in met zonnecrème bij hevige zon. Bij warm weer zijn er veel muggen in het Rivierenhof. Jezelf beschermen met muggenspray is dan geen overbodige luxe.

Roken

Rokers raden wij sowieso aan om hun sigaretten in te ruilen voor gratis gezonde parklucht.
Indien ze toch graag een sigaret willen opsteken, verzoeken we hen om rekening te houden met de andere bezoekers en de gratis pocket asbakjes te gebruiken. Hiermee willen we het zwerfvuil van sigarettenpeuken tegengaan. De pocket asbakjes zijn geurloos, herbruikbaar en gratis te verkrijgen aan onze bar en jetonkassa. (i.s.m. Mooimakers).